Narodna galerija v Arboretumu

Dogajanje

Razstave | Prireditvenik | Arhiv
 

V Arboretumu se vedno dogaja kaj novega. Obiskovalcem poleg izobraževalnih vsebin nudimo tudi možnost aktivnega in ustvarjalnega preživljanja prostega časa. V parku preko celega leta prirejamo različne prireditve, ki so namenjene obiskovalcem vseh starostnih skupin. Še posebno veseli smo, če nas obiščejo mlade družine, ki želijo pri nas preživeti prosti čas in se učiti novih stvari.

 
V Arboretumu se dogaja

Razstave

Arboretum Volčji Potok poslanstvo raziskovalno-izobraževalne ustanove izvaja s številnimi poučnimi in zanimivimi razstavami. Z razstavami različnih vsebin - od arboretskih do cvetličnih in živalskih - skuša pritegniti svojo publiko k občudovanju narave in njene raznolikosti.

Koledar razstav v Arboretumu

  Razstava okrasnega zelja

Strokovna predavanja

Predavanja so namenjena vsem, ki ji zanima področje naravoslovja. Vsako leto  tako skušamo v Arboretum  povabiti različne strokovnjake s področij biologije, arboristike, krajinske arhitekture in gozdarstva, ki za vas pripravijo zanimiva in interaktivna predavanja.

Delavnice

Delavnice so primerne za vse starosti.

Strokovna vodenja in predstavitve

V okviru izobraževalne ponudbe obiskovalcem v Arboretumu ponujamo strokovna vodenja po parku, ki jih vodijo strokovnjaki z različnih področij. Tematike vodenj so navadno povezane z naravnimi spremembami v parku, z menjavo letnih časov in z aktualnim dogajanjem v parku.

Za vodene oglede arboretuma v slovenskem ali tujem jeziku, ki niso predvideni v prireditveniku, se naročite na Upravi Arboretuma vsaj štirinajst dni pred prihodom. Dogovorite se o terminu, številu udeležencev in željeni vsebini. Cenik

Strokovne predstavitve so namenjeni obiskovalcem, ki bi želeli spoznati postopke in izvedeti namige, kako gojiti rastline v domačem vrtu. Z vsebinami skušamo odgovarjati na aktualna dogajanja v stroki in družbi.

Tečaji

Novost v parku so ustvarjalni tečaji in sklop aktivnosti imenovan Sprostitev v parku. Omenjene aktivnosti so plačljive, znesek poravnate izvajalcem. Na vsakem tečaju izdelate izdelek, ki ga s sabo odnesete domov. Za vse materiale poskrbijo izvajalci.

 

Koledar prireditev v Arboretumu

 

Predavanje v Arboretumu

 
Strokovno vodenje

 
Tečaji


Otroške delavnice

Še posebej smo veseli obiska najmlajših in mladine, ki jim želimo privzgojiti pozitiven odnos do narave in naravoslovja. Kljub temu vse delavnice niso strokovne in naravoslovne, temveč tudi gibalne in ustvarjalne. Tako se za vsakogar nekaj najde.

Število mest na otroških delavnicah je omejeno, zato vas vljudno naprošamo, da se predhodno prijavite na e-poštni naslov Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!. V primeru slabega vremena nekatere delavnice odpovemo, zato nam v prijavi sporočite tudi vaš kontakt, da vas v primeru odpovedi lahko najlažje in najhitreje obvestimo. V kolikor na delavnici ne bomo imeli pet prijavljenih, delavnice ne bomo izpeljali.

 

Poleg otroških delavnic smo v letošnjem letu organizirali tudi druge dogodke, ki so zanimivi za otroke: Čarobni dan, lutkovne predstave in Začarani park.

 

Namigi, kako do otroških delavnic na spletni strani

  • Načinov je več, najbolj preprosto pa je, da jih poiščete pod zavihom Dogajanja > Prireditvenik
  • Delavnice pa lahko tudi že kar takoj poiščete v koledarju na prvi strani spletne strani (zavihek Domov). Kliknete na datum, ki si ga želite ogledati, in prikazali se vam bodo vsi dogodki, ki jih v Arboretumu prirejamo na ta dan. Samo pogumno morate klikniti na željeno.
  • Tekoče dogodke redno objavljamo na naši Facebook strani, zato ne bo odveč, če od časa do časa pokukate tudi tja.
  • Na prvi strani spletne strani pa se lahko prijavite tudi na E-obvestila, kjer vedno obveščamo tudi o dogajanju za otroke in družine.

 

Koledar prireditev v Arboretumu

 

Otroška delavnica

 

Otroške delavnice

 

Otroške delavnice


V primeru slabega vremena ali drugih izjemnih razlogov lahko dogodki odpadejo. V primeru, da dogodek odpade, obvestimo prijavljene udeležence. 

Potrebno je plačati vstopnino v park. Sezonske karte veljajo, z izjemo koncertov in Čarobnega dne. Več o pogojih uporabe oziroma veljavnosti sezonske karte.

Arboretum Volčji Potok si pridržuje pravice do sprememb prireditvenika.

 

Cvetlična razstava


Če želite prejemati obvestila o dogajanju pri nas, se lahko preko obrazca spodaj prijavite na e-obveščanje ali pa postanete prijatelji Arboretuma na Facebooku.   Facebook 

Informacije in kontakt


Vasja Dornik, univ. dipl. inž. gozd.

Tel.: 01 831 23 45
E-pošta: Diese E-Mail-Adresse ist vor Spambots geschützt! Zur Anzeige muss JavaScript eingeschaltet sein!