Novice

Novice 21 May 2019

Umetna energijska točka v Arboretumu Volčji Potok

»O, občutki ... umirjeno, breztelesno, misli izginejo, kot da te mati Zemlja objame v čudovito ljubečo energijo, kjer se počutiš varno, ljubeče, neskončno ... mogočno.«

Umetna energijska točka kot vir dobrega počutja in harmonizacije pretoka energije v telesu 

V naravi potekajo tokovi energije po zemeljskih meridianih. Ti tokovi se pojavljajo tako na površini in se prilagajajo zemeljskemu reliefu, kot tudi pod zemljo in na določenih sedimentnih prelomnicah pridejo na površje kot vir energije naravnih energijskih točk.

Ljudje so ugotovili, da lahko te energijske točke uporabijo za različne namene, tako za izboljšanje splošnega psihofizičnega počutja, kot tudi za zdravljenje. Na to, kje v naravi nastanejo take energijske točke, ne moremo vplivati. Lahko pa s tehnologijo UET praktično kjer koli umestimo v prostor umetno energijsko točko, ki v osnovi simulira delovanje naravnih energijskih točk. Vendar pa je vanjo vključena tudi komponenta zdravilne energije svetlobe, ki se v UET enoto injicira na poseben način. 

Korotkov, ruski znanstvenik, je pionir elektrofotonike. To je veda, ki omogoča vpogled v energetsko polje človeka in s tem olajša diagnoze neravnovesja v telesu. Med drugim je ugotovil, da z uporabo energije svetlobe odstranimo energijske blokade in telo začne uporabljati svoje naravne samozdravilne sposobnosti. Naše celotno bitje postane skladno, uravnoteženo in izboljšuje naše razpoloženje: energijsko, duševno in fizično. S tem dosežemo, da naša UET deluje v širšem spektru kot delujejo naravne energijske točke.

Vabimo vas, da preizkusite delovanje umetne energijske točke, ki je postavljena kot reprezentativni objekt v Arboretumu Volčji Potok.

Umetna energijska točka v Arboretumu

Za postavitev UET smo na travnati površini oblikovali krog premera 360 centimetrov, v katerem se v središču nahaja enota UET. Krog smo oblikovali s kremenčevim peskom, ter na zunanjem delu namesti šest klopc v obliki pravilnega šestkotnika.

Pri radiestezijskem energetskem pregledu smo ugotovili:

  • umetna energijska točka oddaja energijo 25.000 enot po Bovisu, kar pomeni, da smo zapustili fizični nivo in prišli na višje nivoje nihanja;
  • močan uravnotežen vesoljski in zemeljski pretok energije;
  • meritev nihalnega mesta je na visokem spiritualnem nivoju;
  • energijska točka oddaja vijolično radiestezijsko barvo, ki je povezana z žlezo epifizo, kar blagodejno učinkuje na spanje. 

Tu kanaliziramo energijo iz vesolja in prehajamo v stik s svojim višjim jazom. Predstavlja povezavo z vsem, kar je onstran omejene zavesti telesa in nam omogoča, da se izražamo v višjih duhovnih nivojih. Z meditacijo skozi to čakro vdihnemo - vsrkamo prano neposredno iz vesolja.

ENERGIJE NA MESTU UMETNE ENERGIJSKE TOČKE DELUJEJO POZITIVNO, PROSTOR JE PRIPOROČLJIV ZA DOBRO POČUTJE LJUDI IN MEDITACIJE.

Umetna energijska točka v Arboretumu

 

Pripravil: Gregor Pešak

Za več informacij pišite na: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ali pokličite 040 266 798.

 

 

 

 

Read more...
Novice 20 May 2019

Kamnik je zlata turistična destinacija

Ocenjevalna komisija sklenila, da je Kamnik ena izmed ocenjevanih destinacij, ki je »najbolj napredovala« in si zasluži napredovanje iz srebrnega v zlati znak.

Slovenska turistična organizacija in Zavod Tovarna trajnostnega turizma sta Občini Kamnik podelila znak Slovenia Green Destination Gold. Občina Kamnik je sicer leta 2016 pridobila srebrni znak zelene destinacije, v postopku obnovitve znaka pa je ocenjevalna komisija sklenila, da je Kamnik ena izmed ocenjevanih destinacij, ki je »najbolj napredovala« in si zato zasluži zlati znak. Do sedaj je zlati znak Slovenia Green Destination imelo šest destinacij Ljubljana, Podčetrtek, Bled, Rogaška Slatina, Komen in Miren Kras. Aktivnosti v postopku ponovnega ocenjevanja je vodil Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik.

Arboretum Volčji Potok je ena od top atrakcij, ki jih enostavno ne smete zamuditi, ko obiščete Kamnik!

 

Read more...
Novice 07 May 2019

Prosta delovna mesta

Iščemo pomoč najmanj 2 oseb za opravljanje vrtnarskih in vzdrževalnih del. Kandidati so lahko študenti, možna je tudi zaposlitev za določen čas.

Gre za delo na terenu, v parku in na pridelovalnih površinah. Delo je fizično zahtevno in zahteva upravljaje kmetijskih strojev in ročne mehanizacije.

Zaželene so izkušnje na podobnih delovnih mestih in tekoče znanje slovenskega jezika ter veščine komuniciranja s strankami.

Pričetek dela: takoj

Ponudbe pošljite na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

 

 

 

Read more...
Novice 30 April 2019

Posebne vrtnice naprodaj v Arboretumu Volčji Potok

V Vrtnem centru Arboretum v Volčjem Potoku je naprodaj izbor redkih vrtnic. Sadike so bile vzgojene za popolnjevanje gred. Vse sorte so preizkušene v našem rozariju.

Število sadik je majhno. Naprodaj so v loncih po maloprodajni ceni 8,30 €.

Posebne vrtnice

Kliknite za spisek posebnih vrtnic

 

 

Read more...
Novice 16 April 2019

Dolina miru in Arboretum Volčji Potok ob 100. obletnici rojstva Franceta Štiglica

Ob 100. obletnici rojstva Franceta Štiglica (1919-1993) Slovenska kinotekaSlovenski filmski center in Slovenski filmski arhiv pri Arhivu RS v sodelovanju s številnimi organizacijami, tudi Arboretumom Volčji Potok, in s podporo Ministrstva za kulturo RS v letu 2019 pripravlja številne dogodke.

Projekt je posvečen življenju in delu Franceta Štiglica, ki je eden najvidnejših slovenskih filmskih ustvarjalcev, odigral pa je tudi pionirsko vlogo pri nastajanju slovenskega profesionalnega filma.

Dolina miru in Arboretum

Prizorišče snemanja prizorov filma

Film Dolina miru se je pričel snemati leta 1956. Scenarij je napisal tedaj mladi slovenski pisatelj Ivan Ribič, ki ga je najprej postavil v Severno Korejo. Kmalu pa so prizorišča za film našli kar doma – v dolini pri Suhem dolu med Polhograjskim hribovjem in Žirovskim Vrhom, v Poljanski dolini nad Gorenjo vasjo, v hribih nad Cerknim, v Arboretumu Volčji Potok itd.

O tem, da je bil Arboretumu Volčji Potok prizorišče snemanja prizorov filma se še danes ohranja ustno izročilo okoliških prebivalcev. Od aprila dalje si je snemalne lokacije v Arboretumu možno ogledati med obiskom parka. Na teh lokacijah bo v okviru projekta “100 let Franceta Štiglica” potekala razstava Dolina miru in Arboretum Volčji Potok ob 100. obletnici rojstva Franceta Štiglica. Razstava z zanimivimi informacijami o režiserju, filmu in snemanju v Arboretumu bo na ogled do 14. julija 2019 v odpiralnem času parka. V parku bomo dolgoročno obeležili snemalne lokacije.

Del poklona režiserju Štiglicu ob 100. obletnici njegovega rojstva pa bo tudi projekcija restavriranega filma Dolina miru s filmskim pogovorom v Arboretumu Volčji Potok. Film bo pod krošnjami dreves predvajan v okviru Filmskih večerov v Arboretumu, ki bodo med 29. in 31. avgustom 2019.

Vse aktivnosti pripravljamo v sodelovanju z nosilci in partnerji projekta “100 let Franceta Štiglica”. Razstavo smo pripravili v sodelovanju s Slovensko kinoteko in Slovenskim filmskim centrom – javno agencijo, ki sta za razstavo in promocijo dogodkov pripravili grafično in slikovno gradivo, povezano s filmom Dolina miru.

Filmske večere v Arboretumu, ki se bodo odvijali na prostem in pod zvezdnim nebom,  bomo pripravili v soorganizaciji s Kulturnim domom Franca Bernika Domžale oziroma Mestnim kinom Domžale, ki bo prispeval celotno tehnično opremo in ekipo za filmske projekcije. Slovenski filmski center bo omogočil oglede digitalno restavrirane različice filma Dolina miru.

Več informacij

Read more...
Novice 12 April 2019

Pokažite nam NAJ-magnolijo!

Magnolije so v polnem cvetju in letos so zaradi ugodnega vremena še lepše kot običajno. Poznate kakšno, ki ni samo lepa, ampak tudi zelo velika? Pošljite nam sliko in podatke, kje cveti. Vaše magnolije pričakujemo na našem Facebooku ali This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Skupaj odkrijmo NAJ-magnolijo!

Magnolija 

Na sliki je skoraj 100 letna magnolija, visoka 10 m, iz Sevnice.

Read more...
Novice 04 April 2019

Minister za kulturo mag. Zoran Poznič s sodelavci na delovnem obisku v Arboretumu Volčji Potok

Minister za kulturo mag. Zoran Poznič se je odzval vabilu direktorja Arboretuma g. Aleša Ocepka in s sodelavci obiskal javni zavod Arboretum Volčji Potok. Najprej so si na kratko ogledali kulturni spomenik, park in prostore, s katerimi gospodari javni zavod, in nato sedli k pogovorom.

Javni zavod posluje uspešno in število obiskovalcev se vztrajno povečuje. Kljub temu ima vodstvo Arboretuma težave in sicer predvsem z usklajevanjem izvajanja javne službe in gospodarskih dejavnosti na prostem trgu. Katere so, so na sestanku predstavili ministru in njegovi strokovni ekipi in jih zaprosili, da kot predstavniki ustanovitelja hitro pristopijo k njihovemu reševanju.

Obisk ministra za kulturo v Arboretumu Volčji Potok

Barbara Mlakar, skrbnica javnega zavoda Arboretum Volčji Potok

Maja Bahar Didović, v. d. generalne direktorice Direktorata za kulturno dediščino

mag. Peter Bohinec, vodja kabineta ministra

mag. Petra Culetto, državna sekretarka

minister mag. Zoran Poznič

Aleš Ocepek, direktor Arboretuma Volčji Potok

Petra Juvan, Arboretum Volčji Potok

Matjaž Mastnak, svetovalec v Arboretumu Volčji Potok

Anton Golob, vodja Službe za investicije in ravnanje s stvarnim premoženjem

(z leve proti desni)

Read more...
Novice 03 April 2019

Hrastov gaj AS

Konec marca je Zavarovalnica AS dodala trajni prispevek arboretskim nasadom s posaditvijo hrastovega gaja in ureditve le-tega s posebnimi hrastovimi klopcami. Na ravninskem delu Arboretuma so hrasti nekoč že rasli, a to je bilo takrat, ko tam še ni bilo njiv in travnikov. S hrastovim gajem vračajo hraste na mesto, kjer imajo staro domovinsko pravico, zato upravičeno pričakujejo, da bodo dobro uspevali.

Klopca ljubezni v Arboretumu

Klopca ljubezni v Arboretumu

Hrasti so na dolgi rok. Med vsemi evropskimi listavci je hrast dob tisti, ki lahko doseže najvišjo starost in zgradi najbolj mogočno krošnjo. Ne mara biti sam – če je na samem, v njega rado treska. Bolj varno je v družbi. Dóbi so drug od drugega radi na spoštljivi razdalji, na kateri se ne izrivajo in dušijo, a ob tem bolje in višje zrastejo, kot bi na samoti.

Kako skupaj živeti, kako skupaj rasti, kako se vzajemno ščititi, kako prenesti udarce in ne kloniti – o tem in še marsičem bo mogoče premišljevati ob opazovanju novega hrastovega gaja AS v Arboretumu Volčji Potok.

Hrastov gaj v Arboretumu

Gabrijel Škof (Zavarovalnica AS) in Aleš Ocepek (Arboretum Volčji Potok) ob otvoritvi hrastovega gaja AS

 

 

Read more...
Novice 29 March 2019

Vožnja s cestnim vlakom po Arboretumu Volčji Potok

Vožnja s cestnim vlakom po Arboretumu Volčji Potok je posebna dogodivščina. 

Ta vikend vlak vozi od 10.00 do 17.00. Od 1. 4. dalje pa vlak vozi vsak dan od 10.00 do 18.00 (le v primeru lepega vremena).

Vlak v Arboretumu Volčji Potok

Arboretski vlak
Vozi le v lepem vremenu od marca do oktobra. Vozni red se nahaja na postaji za vlak v drevoredu. Za skupine je obvezna predhodna najava vsaj 14 dni pred obiskom na This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. oziroma 031 379 705. Vlak sprejme največ 20 potnikov. Cenik

 

Read more...
Novice 27 April 2019

Novost v parku - CVETLIČNE ILUZIJE

V Arboretumu Volčji Potok se vseskozi z različnimi pristopi trudimo privabljati širšo javnost. Za letošnje leto smo skupaj z različnimi podjetji, med njimi je tudi Muzej iluzij iz Ljubljane, ustvarili 'Cvetlične iluzije', katerih namen je privabiti tudi tiste, ki jih cvetje ne navdušuje. Cvetje želimo prikazati v drugačni, zanimivi perspektivi.

'Cvetlične iluzije' si lahko razmišljujoče ogledujete in preverjate njihove perspektive v parku, v šotoru pri upravi in v razstavnem prostoru v pristavi. Ali res verjamete svojim očem? Je tisto, kar vidite, resnično? Ali je morda le videti tako?

Cvetlične iluzije v Arboretumu

Iluzíja je popačenje čutnega zaznavanja. Vsako človeško čutilo lahko zapeljejo iluzije, najbolj znane so optične iluzije. Optična iluzija ali optična prevara je slika, ki jo možgani tolmačijo drugače kot bi jo morali, da torej ni skladna z resničnostjo.

Vstopili boste v cvetlični svet optičnih iluzij, kjer se boste na lastne oči prepričali, da vam oči včasih lažejo. Predstavili vam bomo nekaj preprostih trikov, ki smo jih ustvarili v Arboretumu Volčji Potok. Znašli se boste na stropu sobe, pogledali v navidezno neskončnost, odkrivali nove dimenzije prostora in uživali v navidezni resničnosti. Seveda pa ne boste uživali le v iluzionističnih cvetlicah, ampak tudi v pravih cvetočih travnikih. 

Cvetlične iluzije v Arboretumu

Oglejte si fotogalerijo razstave 

Del razstave, ki je v razstavnem prostoru v pristavi, se odpre eno uro po odprtju parka (ob 9.00), zapre pa se eno uro pred zaprtjem parka.

Cvetlične iluzije v Arboretumu

 

Read more...