Razstave

Cvetlične iluzije

Razstave
Datum: 15 Marec 2019 - 31 Oktober 2019

15. marec-31. oktober 2019

Galerija pod arkadami, park


V Arboretumu Volčji Potok se vseskozi z različnimi pristopi trudimo privabljati širšo javnost. Za letošnje leto smo skupaj z različnimi podjetji, med njimi je tudi Muzej iluzij iz Ljubljane, ustvarili 'Cvetlične iluzije'. Cvetje želimo prikazati v drugačni, zanimivi perspektivi.

Res verjamete svojim očem? Je tisto kar vidite res resnično? Ali pa morda le izgleda tako? Živimo v svetu iluzij in v Arboretumu Volčji Potok se boste lahko na lastne oči prepričali, da vam oči včasih lažejo. To ni prvoaprilska potegavščina - razstava cvetličnih iluzij pričakuje vaše presenečene poglede od 15. marca dalje. Oglejte si fotogalerijo razstave. 

Del razstave, ki je v Galeriji pod arkadami, se odpre eno uro po odprtju parka (ob 9.00), zapre pa se eno uro pred zaprtjem parka.


Iluzíja je popačenje čutnega zaznavanja. Vsako človeško čutilo lahko zapeljejo iluzije, najbolj znane so optične iluzije. Optična iluzija ali optična prevara je slika, ki jo možgani tolmačijo drugače kot bi jo morali, da torej ni skladna z resničnostjo.

Cvetlične iluzije Arboretum 

“High five”
Podaj mi petko! S pomočjo ukrivljenja linij na obodu rok smo ustvarili trodimenzionalno roko. Enostavno kajne? Tudi ti lahko s pomočjo obrisa roke narišeš linije in ustvariš novo pravo roko. 


Vrtni center Arboretum | Spomladanska razstava | Urejanje vrtov Blog Arboretuma

 

Telefon
01 831 2345
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Spletna stran
Naslov
Volčji Potok 3, 1235 Radomlje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • Od 15 Marec 2019 do 31 Oktober 2019

Poganja iCagenda