Razstave

Pod lupo z Zbirko UGM: Hortenzije v Arboretumu Volčji Potok

Razstave
Datum: 25 Maj 2019 - 29 September  2019

25. maj-29. september 2019

parkovni paviljon

 

Arboretum Volčji Potok in Umetnostna galerija Maribor (UGM) pripravljata prvo skupno sodelovanje z razstavo Pod lupo z Zbirko UGM: Hortenzije v Arboretumu Volčji Potok. Razstava reprodukcij umetniških del avtoric Avguste Šantel mlajše in Henriete Šantel, ki jih hrani Umetnostna galerija Maribor, bo pospremljena z interdisciplinarnimi informacijami. Že lani smo v Arboretumu v sodelovanju z Narodno galerijo pripravljali vsebine za ljubitelje cvetja, umetnosti in narave, ki bodo letos ponovno prišli na svoj račun. Tokrat z omenjeno razstavo v parkovnem paviljonu Arboretuma in z razstavo originalnih likovnih del v Umetnostni galeriji v Mariboru. 

Na obeh lokacijah bodo spremljajoči javni dogodki, katerih osrednji motiv bodo hortenzije:
- 25. 5. 2019 ob 10.00 bo v Vrtnem centru Arboretum Volčji Potok praktična delavnica Kako izbrati pravo hortenzijo za moj vrt. Na delavnici vam bo Matjaž Mastnak podal praktične nasvete o vzgoji hortenzij in odgovoril na vaša vprašanja, povezana s hortenzijami.
- Septembra 2019 bosta v UGM in Arboretumu interdisciplinarni predavanji v dialogu strokovnjakov iz obeh institucij. Razstava bo izhodišče za pogovor o umetnosti in njenem tesnem prepletu z naravo kot slikarskim motivom. Predavanje Hortenzije v likovni in vrtni umetnosti bo v Arboretumu Volčji Potok, v četrtek, 19. 9. 2019.

 

 


Vrtni center Arboretum | Prireditvenik | Obiščite nas Fotogalerija 

 

 

Telefon
01 831 2345
Email
Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
Spletna stran
Naslov
Volčji Potok 3, 1235 Radomlje, Slovenija

 

Zemljevid


 

Vsi datumi


  • Od 25 Maj 2019 do 29 September  2019

Poganja iCagenda