Novice

Novice 12 Februar 2019

Glasuj in osvoji dve vstopnici za Narodno galerijo

Ob zaključku projekta Narodna galerija v Arboretumu pripravljamo nagradno igro in zaključni dogodek. Do konca marca si lahko v drevoredu Arboretuma ogledate vseh 36 umetnin iz Narodne galerije.

Nagradna igra
Od 12. 2. do 3. 3. 2019 v Arboretumu Volčji Potok

Glasuj in osvoji dve vstopnici za Narodno galerijo!

Narodna galerija v Arboretumu – Katera slika je tebi najljubša?                       

V začetku letošnjega leta bomo projekt Narodna galerija v Arboretumu zaključili. Od marca 2018 pa do februarja 2019 smo vsak mesec dodali tri povečane reprodukcije slik z zanimivimi opisi. Do konca marca si lahko v drevoredu Arboretuma ogledate vseh 36 umetnin iz Narodne galerije. Od 12. 2. do 3. 3. 2019 bo v Arboretumu potekalo glasovanje za najljubšo sliko. Glasovanje bomo zaključili z nagradno igro, pet nagrajencev bo osvojilo po dve vstopnici za ogled razstav Narodne galerije. Žreb bo 4. 3. 2019.
Glasovnice prejmete in oddate pri blagajni na vhodu v park.

Splošni pogoji nagradne igre

Narodna galerija v Arboretumu 

Zaključni dogodek
Sreda, 13. 3. 2019, ob 19.00 v Slovanski knjižnici

V letu 2018 sta se Narodna galerija in Arboretum Volčji Potok povezala v projektu, katerega namen je bila promocija likovne umetnost in zaklada naše osrednje galerijske ustanove. Vsak mesec so v arboretskem parku razstavili nove tri povečane reprodukcije slik z zanimivimi komentarji umetnostnega zgodovinarja in botanika. Koncept izbora slik je bil tak, da so bile prikazane in interpretirane slike, ki vključujejo cvetje in ženske, bodisi kot portretiranke ali slikarke.

Na dogodku bo Mateja Račevski kratko predstavila projekt in prireditve, ki so ga spremljale. Jassmina Marijan, kustosinja iz Narodne galerije, in Matjaž Mastnak, svetovalec iz Arboretuma Volčji Potok, bosta v interakciji predstavila izbor slik, ob katerih bosta prikazala primere zanimivih presekov umetnostne zgodovine in botanike oziroma vrtnarstva. Predstavitev bosta dopolnila s slikami, ki jih na dosedanjih predavanjih še nista izpostavila.

V začetku leta 2019 so bili obiskovalci Arboretuma povabljeni k glasovanju za najljubšo razstavljeno sliko. Na dogodku bomo predstavili rezultate in izmed sodelujočih izžrebali pet dobitnikov vstopnici za ogled razstav Narodne galerije. 

Vabljeni na dogodek, ki bo na interdisciplinaren način povezal likovno in vrtno umetnost!

 

Več o projektu Narodna galerija v Arboretumu