Novice

Novice 09 April 2019

Mesec krajinske arhitekture

Društvo krajinskih arhitektov Slovenije vsako leto z različnimi dogodki obeleži april, svetovni mesec krajinske arhitekture, ki ga je leta 2007 razglasila Mednarodna zveza krajinskih arhitektov. Krajinski arhitekti s svojim znanjem in delom na različnih področjih in ravneh urejanja prostora prispevajo h kakovosti, varstvu in razvoju krajin, javnih in zasebnih, v urbanem okolju in območjih ohranjene narave.

Arboretum Volčji Potok se pridružuje dogodku z vodenjem po parku in otroško delavnico.

V četrtek, 11. 4. 2019, ob 17. uri bo vodenje po parku "Ustvarjene in sposojene krajine v Arboretumu Volčji Potok". Vodila bosta Mateja Račevski in Matjaž Mastnak iz Arboretuma Volčji Potok.

Arboretum Volčji Potok ima v svoji sestavi spodnji in zgornji angleški parki. Gre za dve parkovni potezi, ki sta bili oblikovani po vzorih angleškega krajinskega parka. Na vodenju bomo raztolmačiti njuno zgradbo in bistvene elemente, ki po pravilih sooblikujejo ta tip parka. S krajinsko potezo je oblikovan tudi prostor Jelove drage.
Poleg oblikovane krajine znotraj meja Arboretuma Volčji Potok nudijo sprehodi po arboretumu estetsko ugodje tudi s pogledi na krajino zunaj parka, tako imenovano »sposojeno krajino«. Na vodenju bomo obiskali tri mesta, s katerih je najlepši pogled na tri različne »sposojene krajine«, brez katerih bi bil Arboretum doživljajsko znatno siromašnejši.
Plača se vstopnino v park. Vodenje je brezplačno. Zberemo se pri vhodu v park. 

Sposojene krajine
Ustvarjene in sposojene krajine v Arboretumu Volčji Potok


V nedeljo, 14. 4. 2019, ob 11. uri bo otroška delavnica "Tiskanje z drevesnimi listi". Delavnico vodi ŠAD Mavrica.

Raznolikost drevesnih vrst in grmovnic ponuja svojevrsten slikarski navdih za umetnine po meri narave. Liste bomo pobarvali in odtisnili, ob tem pa se bomo tudi pogovorili o lastnostih dreves. Delavnica je primerna za vse starosti.
Plača se vstopnino v park. Delavnica je brezplačna. Obvezna prijava na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. do petka, 12. 4., do 12. ure. V zadevo napišite: PRIJAVA - TISKANJE Z DREVESNIMI LISTI. Prosimo, da ob prijavi pripišete še številko svojega mobilnega telefona (le za obveščanje o odpovedi dogodka).

Otroška delavnica
Tiskanje z drevesnimi listi