Novice

Novice 24 April 2018

Tisa, drevo posebne vrste

V doživljajskem razstavišču »Moja Ljubljanica«, ki deluje v Kulturnem centru Vrhnika, je pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljana (MGML) na ogled 40.000 let stara lesena konica z Ljubljanskega barja. Konica je bila izdelana iz tisovega lesa in je deset let po najdbi in po uspešnem zaključku konserviranja prvič na ogled javnosti. 

Ob tej priložnosti je bila postavljena tudi občasna razstava »Tisa, drevo posebne vrste«, ki jo je pripravil Arboretum Volčji Potok. Razstava bo na ogled do 31.5., vsak dan do torka do nedelje od 10:00 do 18:00.

Obe razstavi si lahko ogledate v razstavišču Moja Ljubljanica, Tržaška cesta 32, Vrhnika. Več informacij: www.mojaljubljanica.si

Razstava se junija vrača v Arboretum Volčji Potok, kjer bo postavljena v stavbi nekdanjega črpališča, pod tisami na robu Souvanove loke. 

K okrogli mizi je vabljen Matjaž Mastnak iz Arboretuma Volčji Potok kot avtor razstave "Tisa, drevo posebne vrste". Okrogla miza bo v sredo, 25. 4., ob 18. uri v razstavišču Moja Ljubljanica.

Evropsko leto kulturne dediščine